Wanneer je een liefhebber bent van lamseten dan is een lamskolet waarschijnlijk iets waar je heerlijk van kan genieten. Lamskoteletten worden gesneden van de rib of rug van het lammetje. Het vlees wordt gekenmerkt door een dun vetrandje. Wanneer je een lamskotelet wilt eten moet je op verschillende dingen letten. Om te beginnen is het belangrijk dat je een goed stuk vlees haalt. Zo verkopen ze op https://bollensteak.nl/ lamskoteletten afkomstig van lammeren uit Nieuw-Zeeland. Lamsvlees hiervan staat namelijk bekend als het beste lamsvlees wat er te vinden is. Wanneer je een goed stukje vlees hebt uitgekozen, is het noodzakelijk om goed te weten hoe je deze het best kan klaarmaken.
In de oven
De eerste manier om een lamskotelet te bereiden is in de oven. Wanneer je dit doet, moet je de oven voorverwarmen op 180 graden. Laat het lamskotelet op kamertemperatuur komen. Wanneer je er een heel gerecht van wilt maken kan je groenten, zoals tomaten en courgetten 30 minuten in de oven doen. Schroei de lamskoteletten dicht in een koekenpan en laat ze vervolgens enkele minuten rusten. Ten slotte moet je ze nog zes minuutjes in de oen doen samen met de groenten. Hierna zijn de heerlijke lamskoteletten klaar om te eten.
Bakken
Ook kan je een lamskotelet bakken. Dit is vrij eenvoudig en kan bijna iedereen wel, want het is een stukje vlees dat simpel te berieden is. Wel is het belangrijk dat je het vlees ruim van tevoren uit de koelkast haalt om op kamertemperatuur te komen. Zorg dat je pan goed verhit is voordat je het vlees in de pan doet. Laat de boter in de pan smelten tot dit bruin is en haal de schuim hiervan af. Hierna kan je de lamskoteletten mooi rose bakken. Wanneer dit het geval is kan je van het stukje vlees gaan genieten.