Er is een groot assortiment aan moestuin planten die je zelf kunt planten, maar elke plant heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als beginner is het aan te raden om eerst met iets eenvoudigs te beginnen. Als je eerst begint met gemakkelijk te kweken planten, kun je effectief leren hoe je tuin moet worden behandeld. Sommige groenten die gemakkelijk te kweken zijn, zijn sla, sperziebonen, erwten, radijs, wortelen, komkommers en boerenkool. Dit zijn enkele van de meest voorkomende en gemakkelijkste groenten om in je tuin te planten en te verzorgen. Houd er rekening mee dat er veel meer groenten zijn die vrij eenvoudig te kweken zijn dan deze. Vergeet ook niet om een paar eenvoudige tuingereedschappen aan te schaffen, zoals een handschepje en een gieter als je een relatief kleine moestuin hebt.
Basisstappen om je tuin te starten
Nadat je je moestuin zaden hebt gekocht, moet je eerst een ruimte voor je tuin voorbereiden. Het is aan te raden om eerst met een kleine tuin te beginnen. Terwijl je tijdens het tuinieren leert en ervaring opdoet, kun je de grootte van je tuin geleidelijk vergroten. Op die manier kun je je planten goed beheren en voorkomen dat je overweldigd raakt. Zorg er bij het kiezen van een buitenruimte voor dat er voldoende zonlicht op die plek is. Ook in dat gebied moet water goed bereikbaar zijn. Rijke grond is ook belangrijk voor tuinieren, dus kies een gebied met een goede bodemkwaliteit. Daarnaast kun je grondproducten kopen om je tuin levensvatbaarder te maken voor tuinieren. Let ten slotte op het ongedierte dat mogelijk je tuin kan binnendringen in het gebied dat je hebt gekozen om te planten. Soms is ongedierte niet te vermijden en dus moet je leren wat je kunt doen om deze aan te pakken. Zo kun je dienovereenkomstig handelen wanneer ze je tuin binnendringen.
Zijn groentezaden duur?
Er zijn verschillende groentezaden en deze variëren in prijs. Je hebt hybride zaden die vrij duur zijn en open bestoven zaden die minder prijzig zijn. Open bestoven zaden zijn geweldig als je geld wilt besparen. Dat komt omdat het je in staat stelt om meer zaden te krijgen nadat de groenten volgroeid zijn. Je kunt dan de zaden die je hebt gewonnen opnieuw planten. Hiermee heb je simpelweg een duurzame voedselbron gecreëerd.