Skip to content

Biologische Groenten

Lekkerste Groenten

Menu
Menu

De meest populaire groenten en fruit

Posted on december 7, 2022 by RvE

Dit zijn de meest populaire groenten en fruit. We presenteren, in samenwerking met https://www.groentenenfruit.eu/ van elk de top 3 en leggen uit hoe ze thuis lang lekker blijven.

Groenten

1. Tomaat

De tomaat is de populairste groente: iedereen eet gemiddeld zo’n 26 kilo per persoon. Toch wordt de tomaat nog steeds ten onrechte in veel koelkasten gelegd, waar hij zijn aroma verliest. Het smaakt beter als het op kamertemperatuur wordt bewaard – bij voorkeur uit de buurt van ander fruit en groenten. Tomaten geven het rijpingsgas ethyleen af, waardoor andere vruchten sneller verouderen en bederven. Luchtig en apart bewaard is de tomaat tot wel drie weken houdbaar.

2. Bieten

Gemiddeld consumeert iedereen bijna negen kilo peen, peen en rode biet per jaar. Thuis gaan wortelgroenten snel beschimmelen als ze in hun plasticfolie blijven zitten. Bewaar het liever onverpakt en in krantenpapier gewikkeld – en zonder het groen. Het groen onttrekt water aan de groenten en zorgt ervoor dat ze sneller kreuken. In de vershoudlade van de koelkast zijn wortelgroenten ongeveer acht dagen houdbaar.

3. Ui

Ze bijten iedereen en zijn nog steeds populair bij ons: de consumptie van uien per hoofd van de bevolking ligt rond de acht kilo per jaar. Ze zijn lang houdbaar – mits je ze koel, droog en donker bewaart. Aan de andere kant, als je ze warm en helder houdt, zullen ze snel ontkiemen. Op de juiste manier bewaard, kunnen bruine uien tot een jaar meegaan en witte uien enkele weken. Alleen rode uien en lente-uitjes moeten gekoeld worden bewaard en binnen een week worden gegeten.

Fruit

1. Appel

Het is de koning van de fruitsoorten: iedereen consumeert gemiddeld 22 kilo per hoofd van de bevolking per jaar. Op de plank of in de koelkast kan de appel enkele maanden goed blijven. Maar het is gevoelig voor druk en gekneusde plekken rotten snel. Beter is het om drukpunten snel weg te snijden en de appel op te eten. Net als de tomaat stoot de appel het rijpingsgas ethyleen uit, waardoor andere groenten en fruit in de buurt sneller bederven. Appels kun je het beste apart bewaren.

2 Banaan

Gemiddeld consumeert iedereen in dit land zo’n 12 kilo bananen per jaar. Het fruit is als het ware altijd in het seizoen: ze worden het hele jaar door geïmporteerd. Zeer weinig mensen mogen hun bananen ophangen. Maar het is het waard, want dan worden ze niet zo snel bruin. Als je ze aan een haakje hangt, kun je ze tot wel twee weken bewaren. Hangend of liggend: bananen mogen nooit naast tomaten of appels liggen, omdat ze bijzonder gevoelig zijn voor hun rijpingsgas.

3 Druiven

De druif heeft een gemiddelde consumptie van zo’n vijf kilo per hoofd van de bevolking. Wat velen niet weten: Druiven bederven snel in de fruitschaal. Maar gekoeld in een papieren zak zijn ze wel een week houdbaar. Een witte film op het fruit laat trouwens zien dat ze bijzonder vers zijn.

Eten / Drinken Nieuws

  • Biologische maaltijden: gezond eten met een maaltijdbox
  • Aan deze dingen kun je de kwaliteit van een tomaat zien
  • De meest populaire groenten en fruit
  • 8 soorten groenten die bijzonder gemakkelijk te kweken zijn
  • Gezondheidsvoordelen van biologische kruiden en specerijen

Paginas

  • Biologische Groenten
  • Eten / Drinken Nieuws
  • Groenten partners
©2023 Biologische Groenten | Built using WordPress and Responsive Blogily theme by Superb